Jantien010
Jantien010

Elizabeth Gilbert, here I come

Het is echt bizar. Vanmorgen werd ik wakker en keek naar het boek naast mijn bed. Big Magic van Elizabeth Gilbert. Een geweldig grappig boek over inspiratie, ideeën en creatie. Dat moest ik maar eens lezen, vond mijn business coach Simone Levie. Ik ben waarschijnlijk de enige op deze aardkloot die nog nooit van haar gehoord had. Heb inderdaad wel een tijdje onder een steen gezeten. Dan mis je wel eens wat. Met een enorme gretigheid nam ik haar verhalen tot me. Bekeek haar filmpjes. En verklaarde mezelf tot Fan van Elizabeth Gilbert.

Nu had ik een paar weken geleden al gezien dat ze aanstaande vrijdag in Paradiso is voor een lezing. Daar wilde ik bij zijn. Helaas. Het was al uitverkocht. Ik besloot dat ik genoeg had aan haar boeken en filmpjes.

Maar vanmorgen voelde ik dat ik er echt heel graag heen wilde. Zo’n gevoel van kriebels. Alsof je weet dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Ik plaatste een oproep op Facebook en op Twitter. Er werd flink gedeeld en geretweet. Ik stuurde zelfs een tweet naar @Gilbertliz zelf, met de vraag of ze een kaartje voor me kon regelen.

En daar was mijn coach Simone Levie weer. ‘Wil je mijn kaartje?’ Uuuuh? Wat? Echt? Simple as that. Dat dus. Ik ga vrijdag naar Elizabeth Gilbert. Manifesteren noemen ze dat. Dank je wel, Simone.

Jantien010 - Blog - Gilbert liz

Voor wie niet gaat en toch van haar wil leren, bekijk deze mooie TedTalk:

"Write the way you talk. Naturally."

David Ogilvy