Jantien010
Jantien010

Ik doe alleen maar leuke opdrachten. Al 10 jaar.

Tien jaar geleden. Mijn man had een hernia en ik had een kleuter van 5 en een tweeling van 2. Ik werkte 3 dagen per week voor een woningcorporatie als communicatieadviseur en gaf ook nog een ochtend per week colleges in tekstschrijven op Hogeschool InHolland. Ik hield veel ballen in de lucht. Niet echt het moment om voor jezelf te starten, zou je zo zeggen. En toch deed ik het. Iets in me zei dat het beter kon. Rustiger. Met meer focus en belangrijker nog: met meer plezier.

Ik ging naar de KvK, legde mijn url vast voor mijn website, liet kaartjes drukken. Jantien010 was geboren. Eén ding sprak ik met mezelf af: Ik doe alleen maar leuke opdrachten.

Dat werd mijn mantra van de afgelopen jaren. Bij elke opdracht die voorbij kwam stelde ik me de vraag: is deze opdracht goed genoeg? Kan ik echt een bijdrage leveren? Ga ik er iets van leren? Ga ik plezier beleven?

Dat heeft me heel veel gebracht. En ik mag stellen dat mijn gevoel me zelden in de steek heeft gelaten. Ik heb dan ook wel eens een opdracht laten lopen. Omdat het niet goed voelde. Maar veel vaker heb ik opdrachten wél gedaan. Ik heb in de keuken mogen kijken van tientallen verschillende bedrijven. Ik heb honderden mensen leren kennen. Sommige collega’s zijn vrienden geworden. Andere fijne relaties met wie ik nog graag samenwerk. Ik heb keihard gewerkt. En keihard gelachen en genoten.

De rug van mijn man is weer sterk, ik heb nu drie pubers in huis en ik ben vrij om te werken en om vrij te zijn. Ik kan je niet zeggen hoe dankbaar ik ben voor alles wat mijn zelfstandig ondernemerschap me heeft gebracht. 10 jaar Jantien010. Ik ben dankbaar en trots.

Jantien010 - Blog - 10 jaar

"De waarheid is alleen maar leuk indien gelogen."

Rogier Proper