Jantien010
Jantien010

Inclusief schrijven

Esther Mollema van Direction schreef een nieuw e-book Inclusief Werven, Selecteren en Schrijven. Ik mocht daar een bijdrage aan leveren met mijn 10 tips voor inclusief schrijven.

Die wil jij natuurlijk ook! Laat hier je gegevens achter, dan stuur ik je het hele e-book. Super dat je met diversiteit en inclusie aan de slag gaat.

 

 

Inclusief Werven, Selecteren en Schrijven

 

“Als iedereen inclusief schrijft, zorgt dat voor minder misverstanden en meer verbinding. En uiteindelijk een mooiere wereld.”

– Jantien van Driel, oprichter Copyschool

Copyschool verzorgt trainingen ‘inclusief schrijven’. Wat is inclusiviteit?

In een inclusieve werkomgeving kom je helemaal tot je recht, ongeacht je leeftijd, levensfase, geloofsovertuiging, geslacht of herkomst. Iedereen respecteert elkaar. De organisatie waardeert verschillen en zoekt die zelfs om voor het werk te benutten. Dit biedt een kans aan mensen die op het eerste gezicht lastig aan werk komen.

En het mooie is dat steeds meer werkgevers inzien dat het niet alleen sociaal wenselijk is om inclusief te werken. Het is strategische noodzaak. Sterker nog het levert je meer binding op. Intern, maar ook met de buitenwereld waar je klanten en toekomstige medewerkers zitten.

Om te innoveren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen hebben we creativiteit en innovatie van inclusieve teams nodig. Steeds meer ondernemingen zijn zich daarvan bewust en werken daar aan. En als je je als onderneming inclusief organiseert, dan hoort daar ook inclusieve communicatie bij. Daarom heb ik me in inclusief schrijven verdiept.

Inclusief schrijven, wat levert dat op?

Deze training leert medewerkers HR en communicatie wat het inclusieve karakter van de organisatie voor consequenties heeft voor tekst.

Na de schrijftraining ‘inclusief schrijven’ zijn de deelnemers zich bewust van de verschillen, misschien van hun eigen vooroordelen, de positieve kanten en de mogelijkheden. En ze zijn in staat met hun teksten verbinding aan te gaan met de verschillende mensen die zo belangrijk zijn voor het reilen en zeilen van de inclusieve organisatie.

Kortom:

  • Je wordt je bewust van de kracht van inclusief schrijven en weet dat inclusieve teksten bijdragen aan de diversiteitsdoelstellingen en het inclusieve karakter van je organisatie.
  • Je bent in staat teksten te analyseren op inclusief taalgebruik.
  • Je ziet kansen om de teksten te verbeteren.
  • Je bent in staat ‘standaardteksten’ te herschrijven naar inclusieve teksten.

Copyschool verzorgde trainingen inclusief schrijven voor onder andere

  • Bam Infra
  • De Universiteit van Amsterdam
  • Unilever Benelux
  • De Vrije Universiteit
  • De Koninklijke Akademie voor Wetenschap
  • 20 Nederlandse theatergezelschappen

Wil je meer weten over inclusief schrijven? Of heb je behoefte aan een training op maat, passend bij jouw organisatie? Neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee.

 

"Write the way you talk. Naturally."

David Ogilvy